BIH

Srebrenica: Bajram-namaz klanjan u deset obnovljenih džamija

S. Sm.

1.9.2017

-Zahvaljujemo se dragom Allahu koji nam je omogućio da još jedan Kurban bajram dočekamo u miru u našoj Srebrenici. Bajrami su dani radosti za vjernike i treba ih doživljavati u skladu s islamskim propisima. Trudimo se da u ovim danima ojačamo i učvrstimo našu odlučnost i da radimo na zajedničkom dobru. Neka su nam posebno na umu oni koji imaju najviše potreba, a ne mogu ih sami ispuniti- naglasio je na bajramskoj centralnoj svečanosti u ovdašnjoj Ćaršijskoj džamiji glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Damir ef. Peštalič. 

Istakao je da su jutros bajram namazi klanjani u deset obnovljenih džamija. Vjernici su se okupili u Luci, Osmačama, Osatu, Dobraku, Daljegošti, Potočarima, Pećima, Liješću i Slapovićima.  U svim džamija angažovani su imami s ove općine.

Na području srebreničkog medžlisa, kazao je Peštalić, Rijaset Islamske zajednice BiH od povratnika kupio je 800 kurbana, koji će biti podijeljeni vjernicima, a najviše onima koji su najugroženiji. Upozorio je vjernika o načinu klanja kurbana i dostavi kožica na nekoliko punktova u općini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.