Ko priželjkuje smrt nane Fate Orlović

Fata Orlović je živa i zdrava, u Konjević-Polju sabire ljetinu!

A. H.
22.09.2017 13:19

Na šta su sve spremni neradnici, prevaranti koji su u Facebook lažima vidjeli laku zaradu, najbolje pokazuje sinošnja vijest o navodnoj smrti Fate Orlović iz Konjević-Polja, koja je uznemirila javnost, a posebno članove njene porodice rasute po bijelom svijetu.

Vijest je objavila internet-stranica zapjevajlive.info, što se vrlo brzo proširilo u javnosti, a Fatina rodbina tokom jutra naprosto je zatrpana telefonskim pozivima mnogobrojnih znanih i neznanih osoba koje ovu sedamdesetčetvorogodišnju staricu doživljavaju kao nesvakidašnjeg borca za pravdu.

- Ne znam ko stoji iza ove internet-stranice, ali neko mora odgovarati za ovo što nam je učinjeno. Moja braća i sestra koji žive u SAD su van sebe, zovu telefonom, plaču, ne mogu da ih uvjerim da je sve što je objavljeno gnusna laž. Neka nam ostave majku na miru, dosta je što se pati s nepravdom koja joj se čini, već treba da je uznemiruju i ovakvim lažima. Naći ćemo načina da provjerimo ko je ovo plasirao, a onda ćemo ići na sud – kazala nam je danas vidno uznemirena Hurija Karić, kćerka Fate Orlović.

Fata je, u trenutku našeg telefonskog razgovora s njenom kćerkom bila kod svoje kuće u Konjević-Polju i kako nam je kazala „u vrtu sabirala ljetinu“.

Inače, nakon što je prije petnaestak dana izašla iz bolnice gdje joj je urađena operacija na oku, nana Fata se osjeća izuzetno dobro.

Lažne internet-vijesti poput ove o smrti Fate Orlović, te onih kakve nam se svakodnevno nude o životu ili smrti u javnosti prepoznatljivih osoba, posljednja su opomena državi, institucijama za sprovedbu zakona da se pozabave osobama koje te vijesti kreiraju.  

Tagovi

Fata Orlović
NA VRH