BIH

Zašto ministar koji je prodavao bolesne krave želi da uvede cenzuru nepoćudnim medijima

Press Centar SBB-a

29.9.2017

Povodom reagiranja Edina Ramića, funkcionera i federalnog ministra SDA, koji javno proziva zašto je SBB za predsjednicu NO "BH Telecoma" predložio poznatu makroekonomisticu i eksperta Svetlanu Cenić, Pres-centar SBB-a saopćava:

U strahu da će Svetlana Cenić početi da zaustavlja neviđenu korupciju koju je u naslijeđe ostavio zet Bakira Izetbegovića Jasminko Akšamija, Ramić Cenićki prigovara da je bila prevodilac Biljane Plavšić.

Ramić zaboravlja da je Bakir napravio koaliciju sa Karadžićevim SDS-om, odnosno sa strankom koja je iznjedrila genocid, masovna ubijanja Bošnjaka i najteže ratne zločine pod vodstvom Ratka Mladića i drugih generala. Ministar Ramić, također, zaboravlja da je SDA izabrala koaliciju sa Karadžićevom kćerkom Sonjom i da je u svoje zvanične prostorije primila jednog Cicka Bjelicu tokom pregovora o koaliranju.

Zbog usporedbe sa Cenićkom, Ramića treba podsjetiti, primjera radi, i na izbor ministra Dragana Mektića. On se javno hvali da je, kao veliki ratnik, širom BiH pucao i s ponosom ističe da je zbog toga nagrađen najvećim ratnim odlikovanjima vojske Republike Srpske.

Cenićka nije pucala ni u koga, a Ramićevi i Bakirovi koalicioni izabranici jesu. Kao narodna, ali i multinacionalna stranka, SBB će predlagati i pripadnike drugih naroda na važna i antikoruptivna mjesta i, čini se, to je ono što najviše boli Ramića. Uostalom, ministar koji je kriminalno povratnicima u RS sa svojim taldžijama prodavao bolesne krave, Cenićka kao visokomoralna osoba sigurno zbog toga i smeta.

Koruptivnog Ramića najviše boli što je jedini nepokoreni medij u Federaciji „Dnevni avaz“ objavio intervju sa srebreničkom majkom Hajrom Ćatić. Ona je rekla da, misleći upravo na Ramića i slične, „da zbog izbora gaze preko mrtvih“.

Stoga, svojim reakcijama Ramić i SDA neće uvesti cenzuru, čak i srebreničkim udruženjima, a tu su SBB i Radončić, njima najveća i nepremostiva prepreka, saopćeno je iz SBB-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.