BIH

Selektor Baždarević posjetio stipendiste Fondacije “Izvor nade“: Težite postavljenim ciljevima

Avaz.ba

1.10.2017

Selektor Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević posjetio je danas Fondaciju “Izvor nade“ i istoimeni studentski dom na Ilidži.  

Baždareviću se u posjeti pridružio i Dragan Perić, prvi pomoćnik selektora. 

Baždarevića i Perića o ciljevima Fondacije informirali su direktor Tarik Agetović i članovi Upravnog odbora.

Kao primarni cilj navedeno je unapređenje studentskog standarda kroz stipendiranje učenika i studenata.  

Selektor je izrazio zadovoljstvo upriličenom posjetom kao i rezultatima koje su u prethodnom periodu ostvarili učenici i studenti stipendisti Fondacije “Izvor nade“.

On je u obraćanju studentima kazao da samo obrazovanjem i napornim radom mogu uspjeti i u BiH i u svijetu.  

- Važno je da težite postavljenim ciljevima. Morate imati vjeru u cilj i biti sretni da imate ovake uslove jer se radi o zaista vrhunskom objektu - kazao je Baždarević i studentima poželio sretnu i uspješnu akademsku godinu.

Srednjoškolci i studenti su kroz pitanja upućena selektoru Baždareviću i njegovom pomoćniku najviše se interesirali za predstojeće susrete reprezentacije te stanju povreda koje su naši reprezentativci zadobili u prethodnom periodu.  

Tokom obilaska Studentskog doma i predočenih aktivnosti i planova rukovodstva, selektor Baždarević i njegov pomoćnik kazali su da se radi o objektu koji ispunjava sve neophodne uslove za rad i napredak srednjoškolaca i studenata te da, usporedbe radi, Studenski dom “Izvor nade“ stoji u rangu sa novoizgrađenim Trening centrom reprezentacije BiH u Zenici.

Tarik Agetović, direktor Fondacije, kazao je kako je posjeta selektora Baždarevića svojevrstan poklon studentima na početku nove akademske godine.  

- Nadamo se da će selektor i reprezentacija obradovati naciju pobjedama u predstojećim mečevima baš kao što je selektor današnjom posjetom obradovao stipendiste Fondacije - kazao je Agetović.

Selektoru je tokom posjete uručen poklon “Bosanski prozor“, unikatni ručni rad stipendistica Fondacije “Izvor nade“.

Po završetku posjete upriličen je obilazak Studentskog doma “Izvor nade“ te zajedničko fotografiranje srednjoškolaca, studenata sa selektorom Baždarevićem i njegovim pomoćnikom.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.