BIH

Neka bračni par Čaušesku vrati opljačkano zlato, pa nam akcize neće ni trebati!

Press Centar SBB-a

3.10.2017

Povodom saopćenja SDA u kojem ova stranka ponovo ističe bezprizorne laži, gore čak od onih u Vijećnici, SBB saopćava:

Napadima na Fahrudina Radončića, SDA neće uvesti cenzuru „Dnevnom avazu“, čija je jedina navodna greška što je objavio intervju sa Hajrom Ćatić, predstavnicom srebreničkih majki, koja je kritikovala ministra Ramića zbog brojnih nemoralnih radnji.

SDA ne može zaustaviti istinu da je Ramić zajedno sa kućnim prijateljem Bakira Izetbegovića Murisom Mujanovićem, prodao bolesne krave povratnicima u RS i uzeo enormni novac na račun njihove pljačke.

Stalna teza SDA da je Radončić tobože povezan sa velikosrpskom ideološkom kuhinjom je već procesuirana na sudu u Sarajevu i prvi put u historiji se dogodilo da jedna stranka, odnosno SDA, bude osuđena za klevetu.

Fahrudin Radončić se javno svojim knjigama i tekstovima protiv velikosrpske ideologije bori više od 35 godina i to zna svaki intelektualac. Kada je Radončić 1987. godine, pisao protiv Miloševića, Bakira Izetbegovića su u Sarajevu zvali „Šanko 2“, jer je sa pivom u ruci boemski bio relaksiran.

Uz to, SBB poziva Izetbegovića da javno navede ime makar jednog šehida iz svoje uže porodice ili nekoga ko je, osim rahmetli Alije Izetbegovića, cijelo vrijeme rata bio u BiH. Njegovi zetovi su iz Splita i drugih mjesta logistički potkradali Bošnjake, a sada, sa bračnim parom Čaušesku,  zbog svojih višemilionskih talova građane Sarajeva besramno drže žednim.

SBB ponovo poziva Izetbegovića da sa svojom porodicom vrati više milijardi vrijednog novca, zlata i srebra, kako bi počelo da se ispunjava njegovo lažno obećanje o otvaranju novih radnih mjesta i izgradnji autoputeva, pa nam akcize neće trebati. On želi fildžan-državu i vladanje pet familija, a to je upravo velikosrpski projekat da Bošnjaci ostanu sami i izolirani, navodi se u saopćenju SBB-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.