BIH

Ministar Kurić odao počast ubijenom navijaču FK Sarajevo: Vedran Puljić se ne smije zaboraviti!

Avaz.ba

Piše: A. S.

4.10.2017

Na groblju Bare danas su počast Vedranu Puljiću, ubijenom navijaču Fudbalskog kluba Sarajevo u neredima u Širokom Brijegu, uoči utakmice Široki Brijeg - Sarajevo, 4. oktobra 2009. godine, odala brojna navijačka udruženja, kao i članovi tima s Koševa. 

Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo (UNFKS) - "Horde zla" sinoć se oglasilo saopćenjem povodom osme godišnjice smrti navijača Puljića, a danas je njegov grob na Barama posjetio i ministar kulturne i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić (SBB). 

Kurić je na grob navijača FK Sarajevo položio vijenac, te na taj način još jednom odao počast tragično nastradalom navijaču, za čije ubistvo trenutno niko nije osumnjičen.

- Ovo je samo jedan znak pažnje prema bilo kojem navijaču, a Vedran Puljić se ne smije zaboraviti - kazao je Kurić, čiji su gest podržali brojna navijačka udruženja bez obzira na pripadnost klupskim bojama.  

Podsjetimo, Sud u Splitu oslobodio je Olivera Knezovića sumnji da je ubio Vedrana Puljuća u neredima, te prekvalifikovao optužnicu u pokušaj ubistva, bez preciziranja koga je Knezović pokušao ubiti. 



Gest ministra Kurića podržali brojna navijačka udruženja bez obzira na pripadnost klupskim bojama. Gest ministra Kurića podržali brojna navijačka udruženja bez obzira na pripadnost klupskim bojama

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.