BIH

Vlada FBiH dala preporuku za prijem Nermina Puškara u državljanstvo BiH

Fena

15.11.2017

Vlada FBiH utvrdila je Prijedlog strategije razvoja metalnog i elektrosektora FBiH za razdoblje 2016.-2025. godina, koji će uputiti u Parlament FBiH na razmatranje i usvajanje.

Na današnjoj sjednici u Mostaru, Federalna vlada dala  je saglasnost za odobravanje Rebalansa plana poslovanja JP "Željeznice Federacije BiH" d.o.o. Sarajevo za 2017. 

Vlada je dala preporuku za prijem u državljanstvo Bosne i Hercegovine muzičara Nermina Puškara. Kako je obrazloženo, riječ je umjetniku koji kroz svoj dugogodišnji kvalitetni autorski rad daje upečatljiv doprinos bosanskohercegovačkoj pop-muzičkoj sceni, a njegov bogati opus, koji broji oko stotinu autorskih djela, zaveden je pod jedinstvenim ISWC kodovima u svjetskoj bazi autora.

Prihvaćena je i informacija o reviziji o stanju kapitala u "Feroelektro" d.d. Sarajevo za period od zaključenja kupoprodajnog ugovora - od 31. decembra 2003. do 30. juna 2016. godine. 

Vlada je dala saglasnost na korištenje naziva Federacija Bosne Hercegovine u nazivu Boračkog zadružnog saveza.

U skladu sa zaključkom od 31. avgusta ove godine, Vlada je donijela Rješenje o osnivanju Stručnog radnog tijela Vlade Federacije BiH za pripremanje prijedloga drugostepenih rješenja koja donosi Vlada FBiH, u skladu s članom 17. stav (4) Zakona o reviziji privatizacije državnog kapitala u gospodarskim društvima i bankama FBiH. 

U ovo stručno radno tijelo imenovani su Dijana Bukovac (predsjednica), Mirsada Mujanović i Sead Brajlović (članovi). Stupanjem na snagu Rješenja, prestaje važiti ranije doneseno Rješenje o osnivanju stručnog radnog tijela, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.