BIH

Klub utemeljitelja HDZ-a: Pozivamo hrvatski narod u BiH na mir i dostojanstvo

Avaz.ba

30.11.2017

Izražavamo iskrenu i duboku sućut obitelji generala Praljka, haaškog uznika i viteza, koji je neviđenim krikom za istinom i pravednošću položio svoj život i time zadužio hrvatski narod – stoji, između ostalog u saopćenju Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH.

-Suosjećamo sa svim žrtvama rata i izražavamo dužno poštovanje. Osuđujemo svaki zločin i smatramo ga individualnom odgovornošću. Haški sud je politički sud, a njegova presuda je politička i služi u političke svrhe. Krajnje je nepravedna i kao takva neprihvatljiva. Smatramo da ni na koji način ne doprinosi nastavku dijaloga, povjerenja i gradnji mira u BiH.

Ova konstruirana, duboko nemoralna i nepravedna presuda Haaškog suda dovodi hrvatski narod, a posebice nas Hrvate u BiH u još teži položaj, koji je ionako neprihvatljivo težak. Ovo nije najteži položaj u kojem se hrvatski narod nalazio. Znali smo se braniti i obraniti i u težim situacijama, znat ćemo to i u novonastalim okolnostima. Pozivamo hrvatski narod u BiH na mir i dostojanstvo. Nemojmo nasjesti na bilo kakve senzacionalističke konstrukcije koje će se plasirati iz raznih izvora.

Pozivamo sve dužnosnike iz svih struktura hrvatskog naroda na jedinstvo i potporu Hrvatskom narodnom saboru BiH. Pozivamo sve nas da u svom radu podignemo razinu svoje odgovornosti i predanosti u skladu sa zajedničkim interesima – piše između ostalog u saopćenju Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.