BIH

Putevi do srebreničkih sela su prohodni, fočanski kraj dobio struju

Srebrenica: Svi putevi prohodni

Piše: E. D. A.

6.12.2017

Nakon prestanka snježnih padavina, većina gradskih ulica je očišćena, a snijeg i dalje pravi probleme mještanima u padinskim mjestima i na selima. Fočanski električari i jučer su sanirali kvarove nastale nakon snježnih padavina i obaranja drveća na žice dalekovoda.  

U „Elektrodistribuciji“ Foča kazali su da su ekipe angažirane na dalekovodima prema Zavaitu i Tjentištu, a struju su dobili mještani sela Boljoradina i Potpeć, Meštrevac i veći dio Čelebića. Predajnik na Kmuru i jučer je bio bez napajanja.

Srebrenički učenici Sućeske, Osata, Ljeskovika i Sjedaća ponovo su krenuli na nastavu, a svi putevi u ovim općinama su prohodni.

Kako nam je kazao Hamo Zulanović, predsjednik Mjesne zajednice Luka, ekipe za održavanje puteva jučer su očistile snijeg do ovog i sela Krušev Do, koja su pet dana bila zametena i bez struje.

- Putni pravac Luka-Podravanje-Srebrenica je prohodan i to će povratnici u ova dva najudaljenija srebrenička sela iskoristiti za dopunu zaliha hrane, lijekova i osnovnih potrepština - kazao je Zulanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.