BIH

Zašto Bakir bježi od podrške boračkih organizacija?

Izetbegović: Stari manipulator koji sada odbija podršku boraca; Švrakić: Jedan od najčvršćih pristalica Bakira Izetbegovića

R. I.

9.12.2017

Nakon što su saopćenje „Zelenih beretki“, u kojima oni iskazuju podršku Bakiru Izetbegoviću, objavili "Oslobođenje", "Dnevni avaz", Fena i mnogi drugi listovi, dogodio se neočekivani obrat.

Bakir Izetbegović u aprilu ove godine s prvim ljudima boračkih organizacija (Švrakić obilježen strelicom)

Bošnjački član Predsjedništva BiH očito je likovao zbog takve podrške. Jer, dodatno ga je Koordinacija temeljnih boračkih organizacija Federacije Bosne i Hercegovine, koju čine Organizacija porodica šehida i poginulih boraca FBiH, Savez ratnih vojnih invalida FBiH, Savez boraca FBiH, Savez dobitnika najviših ratnih priznanja FBiH, također podržala.  

Izetbegović s prvim ljudima boračkih organizacija (Švrakić obilježen strelicom)

Ozbiljne štete

No, kako su u Sarajevu u petak održavani sjednica Vijeća za implementaciju mira i međunarodni kontakti, Izetbegoviću je neko očigledno sugerirao da njegovo stalno koketiranje s boračkim udruženjima njemu nanosi ozbiljne štete.  

Podsjećamo javnost, ta ista koordinacija ili udruženje koje vodi kabinetski general Mustafa Polutak, donedavno su korišteni za obračun s Fahrudinom Radončićem i SBB-om.

Faksimili podrške „Zelenih beretki“ i Koordinacije boračkih organizacija Bakiru Izetbegoviću

Odjednom, Bakirovi portali optužili su Radončića da on tobože stoji iza ovih saopćenja, iako se radi o ljudima koji su najdosljedniji sljedbenici Bakira Izetbegovića. To se naročito odnosi na Muhameda Švrakića, predsjednika „Zelenih beretki“, o čemu najbolje govori njegov Facebook status.

Faksimili podrške "Zelenih beretki" i Koordinacije boračkih organizacija Bakiru Izetbegoviću

Historijska laž

Postavlja se pitanje zašto odjednom Bakir Izetbegović bježi od podrške boračkih organizacija i zašto njegovi nemoćni mediji pokušavaju podvaliti Radončiću i „Zelenim beretkama“, s kojima Radončić nema nikakve veze.

Vijest o susretu Izetbegovića i boračkih organizacija

Očigledno, historijska lažovčina iz Vijećnice ne može pobjeći od samog sebe i načina svog vladanja koji traje duže od 25 godina.

Bakirovi portali optužili su Radončića da on tobože stoji iza saopćenja

Takvom vlastodršcu su za strateške greške koje nanose štetu ovom narodu i državi krivi svi osim njega, iako ih je on projektirao i inscenirao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.