BIH

SDP: Predizborni trik SDA

Suljkanović: Neće podržati zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o praznicima RS

Fena

7.1.2018

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine saopćila je da njen član Enes Suljkanović neće podržati zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o praznicima Republike Srpske, koji smatra predizbornim trikom Stranke demokratske akcije. 

- Povodom novog pokušaja sluđivanja građana u predizbornoj godini, smišljenog u kuhinji SDA, želimo jasno saopćiti da SDP nema namjeru davati legitimitet promašenoj politici i izazivanju tenzija kako bi dvojac Izetbegović - Dodik nastavio sa svojim lažnim sukobima.

Enes Suljkanović iz SDP-a BiH neće podržati zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o praznicima RS, koji se podnosi na ovakav način, jer to nije ništa drugo nego predizborni trik SDA smišljen sa ciljem da se pred izbore ne priča o promašene četiri godine vladavine SDA i SNSD.

Pozivamo SDA da zahtjev zajedno podnesemo nakon izbora ili da to odmah uradi Bakir Izetbegović umjesto što se krije iza Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS - saopćeno je, između ostalog, iz SDP-a BiH.

Pozvali su na održavanje sjednice Parlamenta FBiH na kojoj bi se razmatrao prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH, kojeg su predložili SDP i DF.

- Usvajanjem ovog zakona, zaštitio bi se demokratski poredak u BiH i spriječila mostarizacija cijele BiH - naglašavaju iz SDP-a BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.