BIH

Arapović za Avaz.ba o ulasku u SBB: Idem otvoreno u borbu za svakog čovjeka i za svjetliju budućnost

Piše: Al. Ti.

8.1.2018

Adis Arapović iz Centra civilnih inicijativa večeras je za Avaz.ba potvrdio kako napušta nevladin sektor i prelazi u politiku. 

Kako je ranije objavio naš portal, Arapović se pridružuje Savezu za bolju budućnost,  gdje će voditi izborni štab.

U izjavi za portal Avaz.ba, Arapović je kazao kako je od početka godine izvan CCI-ja.

- Zvanično i vrlo transparetno, na vlastitu inicijativu sam od početka godine izvan CCI-ja dao otkaz na menadžersku poziciju. Svjestan sam složene situacije u zemlji, svjestan strašnih socijalnih pritisaka koje narod osjeća, svjestan nesposobnosti vladajuće stranke, prije svega kod Bošnjaka, odlučio da uđem u borbu za svjetliju budućnost, u borbu za Zapad, budućnost, svjetlost i slobodu, umjesto Istoka, prošlosti, tame i terora koja nam se servira već pune dvije ili tri godine, a sve pod krinkom uspješnih reformi, a svako od nas zna kako je to neuspješno i kako zemlja svakim danom propada sve više - istakao je Arapović.

Dodao je kako će njegova borba od ovog trenutka biti neskrivena i otvorena za svakog čovjeka.

- Borit ću se za svakog čovjeka, koji danas vjerovatno razmišlja zbog čega je život izgubilo 200 hiljada ljudi u ovoj zemlji, zbog čega se borimo da gradimo sela, gradove i puteve kad u njima neće biti ko da živi ni ko da se tim putevima vozi. Moja borba će biti neskrivena - zaključio je Arapović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.