BIH

Borci okupljeni ispred Vlade nezadovoljni uspostavom Registra: Ovo je jedna velika ubleha

A. Durgut

Piše: Al. Ti.

29.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

(FOTO: A. Durgut)

Borci koji su se danas okupili ispred zgrade Vlade Federacije  izrazili su svoje nezadovoljstvo uspostavljanjem Registra korisnika boračko-invalidske zaštite. 

Okupljenim novinarima obratio se jedan od bivših boraca i kazao kako je današnje usvajanje Registra jedna velika ubleha.

- To je sve urađeno radi javnosti i to je ubleha. Pa i ptice znaju ko je sve korisnik. Mi znamo ko su korisnici, to su invalidi, šehidske porodice, Zlatni ljiljani, to je svima nama poznato. Ovo što oni sada rade jeste kupovanje vremena, jer ne žele da se suoče s pravim Registrom - kazao je.

Naglasio je kako nema Registra dok se ne uključe sve državne agencije, te SIPA.

- Kako bi jednom konačno ove kriminalce istjerali iz Registra, potrebno je da se u sve ovo uključe državne agencije i SIPA - naglašeno je.

Podsjećamo, danas je ministar za boračka pitanja u Vladi FBiH Salko Bukvarević kazao kako je u skladu sa Zakonom o pravima boraca uspostavljen Registar korisnika boračko-invalidske zaštite.

- Radi se o kompletnom spisku boraca koji primaju neku naknadu na nivou Federacije BiH. Ukupno je 92.529 korisnika koji primaju stalnu mjesečnu naknadu iz budžeta i svi koji su dobili neku novčanu pomoć 2017. godine - rekao je Bukvarević. 


(VIDEO: A. Durgut)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.