BIH

HS BiH o izmjenama Izbornog zakona BiH

Fena

30.1.2018

Predsjednik Hrvatske stranke (HS) BiH Božo Skopljaković saopćio je u utorak kako podržava pomoć međunarodne zajednice u BiH na čelu s predstavnicima Evropske komisije, Sjedinjenih Američkih Država  i OHR-a u traganju za prihvatljivim rješenjima vezanim za izmjene Izbornoga zakona BiH.

HS BiH smatra kako su pojedinačni prijedlozi izmjena Izbornoga zakona koji dolaze od različitih stranaka, kao rezultat predizbornih obećanja, unaprijed osuđeni na propast i neprihvaćanje od onih koji nisu sudjelovali u izradi prijedloga, navodi se u saopćenju te stranke.

Dodaje se kako je potrebno da sve parlamentarne stranke sjednu i rade na jednom zajedničkom prijedlogu izmjena kako ovog tako i drugih važnih zakona kako bi u narednom razdoblju bili ostvareni pozitivni pomaci u napretku zemlje.

- Kao predsjednik Hrvatske stranke priželjkujem, i vjerujem da u tome dijelim i želju i optimizam naroda i građana ove zemlje, da međunarodna zajednica ustraje u svojim korektnim naporima da ponudi pravični prijedlog Izbornoga zakona... Međunarodna je diplomatija kod usvajanja Zakona o akcizama pokazala i dokazala da ipak nije jalova i nemoćna u BiH i to nam još više daje nadu da će akcija oko izmjena Izbornoga zakona polučiti željeni rezultat i državu vratiti u mirnije političke vode - navodi se, uz ostalo, u saopćenju HS BiH, koje potpisuje predsjednik stranke Božo Skopljaković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.