BIH

Šesnaesta sjednica Općinskog vijeća Kakanj: Realizacija sredstava iz Programa utroška sredstava vodnih naknada za 2018. godinu

Az. S.

30.1.2018

U Kaknju je održana šesnaesta sjednica Općinskog vijeća Kakanj. Obiman dnevni red od 27 tačaka jednoglasno je usvojen.

Vijećnici su jednoglasno usvojili Prijedlog odluke o poticajima i pogodnostima za investiranje na području općine Kakanj. Ovom odlukom investitori poslovno-proizvodnih objekata koji grade na teritoriji općine Kakanj stiču pravo na poticaje i pogodnosti za investiranje. 




Potrebnom većinom usvojen je i Prijedlog odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju nove saobraćajnice. Odlukom se utvrđuje javni interes u svrhu izgradnje nove gradske saobraćajnice od ulice 7. muslimanske brigade do benzinske pumpe ''Hifa'', po prijedlogu Zavoda za planiranje i izgradnju općine Kakanj.

Jednoglasno je usvojen Prijedlog projekata za realizaciju sredstava iz Programa utroška sredstava vodnih naknada za 2018. godinu. Programom je predviđeno ukupno 400.000 KM koji su raspoređeni za sljedeće projekte: vodovod Zagrađe, Varalići, izgradnja kanalizacije u Bukovlju, te naseljima Čobe i Safunđije.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.