BIH

Starica Cvijeta Čigoja iz Bareva kod Jajca moli za pomoć: Ne mogu se više boriti da preživim sa 100 maraka

Čigoja: Primorana tražiti pomoć

Piše: E. C.

30.1.2018

Cvijeti Čigoji (80) iz Bareva kod Jajca potrebna je pomoć nadležnih institucija, ali i svih humanih ljudi. Ova starica živi sama u selu u kojem je prije rata bilo nešto više od 150 mještana srpske nacionalnosti, dok je danas ta slika sasvim drugačija. Ona je bila među prvim povratnicima, a danas je jedina Srpkinja u Barevu. 

- Prije petnaestak godina s mužem sam se vratila na svoje ognjište. Kuća mi je obnovljena uz pomoć donacija, a u renoviranju su učestvovale sve komšije - govori nam Cvijeta i dodaje da se veoma dobro slaže s komšijama Bošnjacima i Hrvatima.

Oni joj, ističe, pomažu da prikupi ogrjev.

- Prije nekoliko godina ostala sam bez muža. Živim sama sa skromnim primanjima od stotinjak maraka, što mi ne može biti ni za osnovne potrebe. Imam dobre komšije i uvijek su mi pri ruci kada su u pitanju teži poslovi - ističe ona.

Njena familija iselila se iz Jajca još devedesetih godina. Ima sestru koja živi u Banjoj Luci, ali se s njom nije vidjele godinama. Zbog teške materijalne situacije Cvijeta je primorana tražiti pomoć dobrih ljudi.

- Nikad nisam molila ni za šta, ali ne mogu više sama da se borim kroz ovo malo života što mi je ostalo - govori Cvijeta.

Svi koji žele na bilo koji način pomoći ovoj starici mogu je kontaktirati na broj telefona: 063/666-927 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.