BIH

Trebinje: Sofija uspješno operisana

P.M.

9.2.2018

Desetomjesečna Sofija Radovanović iz Trebinja uspješno je izvršen operisana na klinici u Lozani u Švicarskoj, na desnom oku.

Prema riječima Sofijine tetke Nataše Radovanović Sofija se dobro osjeća, ljekari su zadovoljni i procjenjuju da je operacija desnog oka urađena na vrijeme, te da će joj biti sačuvano i oko i vid.

- Za sad neće biti potrebne hemoterapije. Sofija je dobro podnijela operaciju, a liječenje se nastavlja 19 februara - navela je Nataša.

Podsjetimo Sofiji Radovanović je prije pola godine zbog tumora odstranjeno lijevo oko. I sve je bilo dobo do nazad petnaestak dana, kada je na redovnoj kontroli otkriveno da ima dva tumora na desnom oku, koji su se mogli operisati jedino u Švicarskoj na klinici u Lozani.

U akciju pomoći porodici male Sofije u Trebinju, ali i cijeloj BiH, uključili su se mnogi ljudi dobre volje. U Trebinju su organizovani humanitarni koncert, te razne humanitarne akcije u kojim su učestvovali frizeri, taksisti, brojni marketi i ugostiteljski objekti, koji su postavili kutije u koje građani mogu da ubace dobrovoljne priloge kako bi se prikupilo što više novca za Sofiju.

Iznos od 60 hiljada švicarskih franaka koji je bio potreban za operacij, uplatili su Fond zdrastvenog osiguranja i Fond solidarnosti RS za liječenje djece u inostranstvu. .

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.