BIH

U ponedjeljak pokušaj rješenja krize u Vladi

( M. Kadrić)

Piše: M. R. S.

14.2.2018

Premijer i dopremijeri FBiH, Fadil Novalić i Jelka Milićević i Vesko Drljača, u ponedjeljak će na sastanku pokušati naći rješenje problema konkursa za izbor direktora i zamjenika direktora Porezne uprave FBiH, a zbog kojeg je došlo do svojevrsnog sukoba, prevenstveno između Novalića i Milićević. 

Ovo je rečeno nakon sastanka koji je danas održan u kabinetu predsjednika Federacije Marinka Čavare sa premijerom i dopremijerima. 

Podsjećamo, prošlu sjednicu Vlade FBiH prekinuo je Novalić zbog tačke dnevnog reda koja se odnosila na poništenje konkursa za izbor direktora i zamjenika direktora Porezne uprave FBiH, te imenovanje vršilaca tih dužnosti.

Ovu tačku predložila je Milićević, ministrica finansija, jer se na listi uspješnih kandidata našao samo Šerif Isović, aktuelni v.d. direktora Porezne uprave. Međutim, Novalić se tome usprotivio, što je izazvalo čuđenje većine članova Vlade FBiH.

U međuvremenu, nova sjednica Vlade još nije održana, iz, tvrdi Novalić, tehničkih razloga, odnosno preseljenja sjedišta Vlade iz Alipašine ulice u Sarajevu u zgradu Energoinvesta u Sarajevu. Podsjetimo pri tome da Vlada sjednice održava i u Mostaru .


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.