BIH

Bićo za Avaz.ba: Već smo prevareni, a Federalna vlada ima novu šansu

A. S.

9.3.2018

Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH, uputio je zahtjev Federalnoj vladi i Parlamentu FBiH da što prije održi sjednicu na kojoj bi usvojili Plan poticaja u poljoprivrednoj proizvodnji za 2018. godinu.

- Vlada FBiH poljoprivrednim proizvođačima duguje 11,5 miliona KM zbog neisplaćenog trećeg kvartala, a riječ je o poticajima za proizvodnju mlijeka i uzgoj ovaca. Taj novac je krajem februara trebao biti isplaćen, ali to se još nije dogodilo – kaže Bićo za Avaz.ba.

On kaže da se svaki put politika prelama preko leđa poljoprivrednika. On je dodao da se bliži proljetna sjetva, a da još nisu isplaćeni ni poticaji za ovu godinu.

- Već smo prevareni, a Federalna vlada ima novu šansu da stvari postavi na svoje mjesto. Svaki put u izbornoj godini imamo obećanja, a na kraju, uvijek budemo prevareni. Mi se ne bojimo da ćemo i ovoga puta biti prevareni, jer to već jesmo. Prošle su dvije sedmice od realizacije plana. Očekujem da će se održati ta očekivana sjednica – dodao je Bićo za naš portal.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.