POSJETE

Ambasador Francuske Gijom Ruson posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

Vilić i ambasador Ruson razgovarali o saradnji

Avaz.ba

26.3.2018

Novoimenovani ambasador Francuske u Bosni i Hercegovini Gijom Ruson (Guillaume Rousson) posjetio je danas sjedište Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, gdje se sastao s direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem.  

Vilić je informirao ambasadora o zakonskim nadležnostima Direkcije i njenom ulogom u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine. Zahvalio se ambasadoru na organizaciji obuka za policijske službenike Direkcije iz oblasti javnog reda i mira, koje se provode od eminentnih instruktora Žandarmerije Republike Francuske.

Zahvaljujući ovim kontinuiranim obukama, pripadnici Direkcije stječu bogato znanje i iskustvo iz ove oblasti.

Tokom današnjeg sastanka, Vilić je prezentirao uspješno realizirane aktivnosti, te poslove i zadatke policijskih službenika koji se svakodnevno obavljaju. Također je istakao aspekte međunarodne policijske saradnje koja je u nadležnosti Direkcije, a odvija se putem kanala EUROPOL-a i INTERPOL-a.

Ambasador Ruson rekao je da je već informiran o saradnji koju je Ambasada Francuske u BiH ostvarila s Direkcijom u prethodnom periodu. Zahvalio se na izuzetno profesionalnom odnosu službenika Direkcije tokom prethodne saradnje. Također je naglasio važnost unapređenja saradnje u cilju očuvanja sigurnosti, vladavine prava i razvoja demokratije u bh. društvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.