SPORAZUMI

Ispunjen posljednji uvjet za realizaciju projekta "Plava voda"

F. Fočo

E. H.

11.4.2018

U prostorijama Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine danas je potpisan sporazum o formiranju Upravnog odbora projekta ''Plava voda''. 

Sporazum su potpisali direktor Fonda Fuad Čibukčić i Emir Halapić, stručni saradnik za pravne poslove Javnog preduzeća Regionalni vodovod "Plava voda" Travnik (JPRV). 

- Sretan sam što smo danas potpisali ovaj dokument koji na tračnice stavlja generacijski projekt kad je u pitanju Zeničko-dobojski kanton - kazao je Čibukčić. 

Dodao je da se formiranjem Upravnog odbora projekta stavlja tačka na sve pripremne faze i ulazi u realizaciju ovog značajnog projekta. 

Podsjećamo, sporazum o formiranju projekta "Plava voda" potpisali su i ostali učesnici u projektu - SBK, Grad Zenica, Općina Travnik, Općina Busovača i Općina Novi Travnik. 

Današnjim potpisivanjem formalno je realiziran preduvjet za implementaciju kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj, koja je većinski finansijer ovog projekta. 

Kako je pojašnjeno, Fondu predstoji potpisivanje ugovora u vezi s otplatom kredita za projekt između Fonda za zaštitu okoliša FBiH i JPRV "Plava voda".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.