TRODNEVNA PROGNOZA

Do četvrtka oblačno s kišom i pljuskovima

Avaz.ba

16.4.2018

U Bosni i Hercegovini u utorak se očekuje oblačno s kišom i pljuskovima. Padavine su češće u Bosni. Jači pljuskovi i kiša u Bosni u poslijepodnevnim i večernjim satima.  

U Hercegovini slabija kiša ili pljuskovi u poslijepodnevnim satima.

Vjetar u ranim jutarnjim satima mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 19 , na jugu zemlje od 20 do 24 stepena.

Srijeda

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom. U Hercegovini slaba prolazna kiša u poslijepodnevnim satima.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje od 21 do 24 stepena.

Četvrtak

Pretposljednjeg dana radne sedmice u Bosni pretežno oblačno prije podne. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti u Krajini, sjevernim i zapadnim područjima.

U poslijepodnevnim satima lokalno može pasti malo kiše u istočnim područjima. U Hercegovini prije podne sunčano. Poslije podne umjeren porast naoblake.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.