SASTANCI

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić u Novom Pazaru

Avaz.ba

Povodom Dana grada, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić sastao se u Novom Pazaru s gradonačelnikom Nihatom Biševcem da bi dogovorili buduću saradnju između dva grada na polju kulture i sporta. Povodom toga, gradonačelnik Biševac je izrazio zadovoljstvo posjetom ministra Kurića. 

- Zanimljivo je da je ministar Kurić prvi ministar kulture iz BiH koji je posjetio Novi Pazar i upotpunio ovu našu svečanost. Razgovarali smo o mogućnostima saradnje na polju kulture i sporta između naša dva bratska grada - rekao je gradonačelnik Biševac. 

Ministar Kurić je zahvalio gradonačelniku na gostoprimstvu te naglasio da je ovo početak kulturne saradnje Sarajeva i Novog Pazara. 

- Smatram da prostora za kulturnu razmjenu ima, zato smo s gradonačelnikom Biševcem otvorili razgovore o projektima u sektorima kulture i sporta koji se mogu realizirati do kraja ove godine, kao i o programima u budućnosti - naglasio je ministar Kurić.

Tokom posjete Kurić je prisustvovao premijernom izvođenju predstave “Deportacija” bosanskohercegovačkog reditelja Gradimira Gojera, rađene po tekstu Željka Vušurovića.

Više o temi Mirvad Kurić

SARAJEVO
Ministar Kurić na strani Sindikata

Više o:

Mirvad Kurić
NA VRH

Podijeli članak na