EKONOMIJA

Dodatno unaprijediti ekonomsku saradnju BiH i Francuske

Fena

25.4.2018

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Republike Francuske u BiH Giljema Rusona (Guillaume Rousson), s kojim je, između ostalog, razgovarao o poboljšanju ekonomske saradnje.

Tokom sastanka naglašeno je da Francuska i BiH u posljednje vrijeme imaju pozitivne trendove u trgovinskoj razmjeni, ali da još ima mnogo prostora da se taj vid saradnje unaprijedi.

S obzirom na to da su bilateralni odnosi dobri, na sastanku je naglašeno da je nužno otvarati prostor za privrednu saradnju i nove investicije jer će to dodatno ojačati veze dvije države.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnim političkim temama i procesu evropskih integracija, s posebnim akcentom na nastavak provođenja reformi da bi se ubrzao put BiH ka Evropskoj uniji.

- Ambasador Francuske naglasio je da je neupitna podrška za BiH na njenom evropskom putu i da su spremni pružiti pomoć u procesu evropskih integracija - saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.