Povodom obilježavanja Dana Evrope: Halilhodžiću Orden Evropskog pokreta

Povodom obilježavanja Dana Evrope: Halilhodžiću Orden Evropskog pokreta

Evropski pokret u Bosni i Hercegovini danas će organizirati prigodan prijem povodom obilježavanja Dana Evrope u Bosni i Hercegovini u sklopu kojeg će Vahidu Halilhodžiću, jednom od najboljih igrača/fudbalera i napadača bivše Jugoslavije i Evrope, biti uručeno najviše priznanje naroda, građanki i građana BiH - Orden Evropskog pokreta. 

Svečani prijem u organizaciji EP-a u BiH bit će upriličen u zgradi Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH), a povodom 70. godišnjice osnivanja i postojanja Internacionalnog evropskog pokreta (European Movement International - EMI) sa sjedištem u Briselu i u sklopu projekta obilježavanja Dana Evrope u Bosni i Hercegovini.

Prestižno priznanje će Vahidu Halilhodžiću uručiti visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (Inzko), a prijemu će, uz članove diplomatskog kora i predstavnike medija, prisustvovati i brojni drugi visoki gosti i zvanice.

Evropski pokret u BiH tradicionalno i u kontinuitetu obilježava Dan Evrope u BiH od 2005. godine, promovirajući uspješne lokalne zajednice, privredne subjekte, druge organizacije i pojedince iz zemlje i inozemstva, koji su dali značajan doprinos procesu EU integracija države, razvoju društvene zajednice i međunarodnog ugleda i imidža Bosne i Hercegovine.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH