SARAJEVO

Završeni protesti boraca: Nas na ulicu izgoni njihov nerad, sve se može riješiti za pet minuta

M. R. S.

17.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Foto: F. FOČO

12.45 Predstavnici demobilisanih boraca bili su u zgradi Parlamenta, tražeći da im se neko obrati i obrazloži zašto nije ispunjen potpisani dogovor. Međutim, u zgradi nije bio niko od nadležnih. Poslije toga borci su se razišli.  

Inače, danas će u Ilijašu biti obavljena dženaza demobilisanom borcu Šefiku Mehmedoviću, kojem je pozlilo krajem aprila u boračkom kampu u Sarajevu, nakon čega je preminuo. Dženazi će prisustvovati i borci koji su se danas okupili ispred zgrade Parlamenta.

12.00 Oko 50 demobilisanih boraca okupilo se danas pred Parlamentom FBiH jer nije ispoštovan dogovor o održavanju sjednice Predstavničkog doma, na čijem bi dnevnom redu bila tri njihova zahtjeva.

Dogovor da će sjednica biti održana u roku od 30 dana postignut je 30. aprila, nakon dvodnevnog protesta boraca, kada je evakuirana i zgrada Parlamenta.

- Nas na ulicu izvodi njihov nerad. Ovo se sve može riješiti za pet minuta – istakao je Drago Grbavac, predsjednik Udruge „Zaboravljeni branitelji“.

Okupljeni borci pozvali su građane i demobilisane borce na masovno okupljanje pred Parlamentom u srijedu, za kada je zakazana tematska sjednica o boračkoj populaciji.

Borci su istakli da im je drago što je ova sjednica zakazana, ali da se održava izvan obećanog roka i na njoj nisu tri tačke dnevnog reda, kako su konkretno bile dogovorene 18. aprila.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.