ILIDŽA

Erdoanu dodijeljen počasni doktorat na IUS-u

A. Kuburović/Avaz.ba

E. T.

20.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

(Foto: E. Trako(A. Kuburović)

Nakon Kongresa Unije evropskih turskih demokrata (UETD) u Zetri, predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoanu (Recep Tayyip Erdogan) u Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, dodijeljen je počasni doktorat.

Podsjetimo, turski predsjednik je danas doputovao u radnu posjetu Bosni i Hercegovini, a na aerodromu su ga dočekali predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, njegova supruga Sebija Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić te ambasador Turske u Sarajevu Haldun Koč (Koc).

Nakon toga je održan sastanak u Predsjedništvu BiH te je položeno cvijeće na mezar prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića.

Održao je i euforičan govor na Kongresu Unije evropskih turskih demokrata (UETD) u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch".

On će se vratiti u Tursku iz Sarajeva ranije nego što je prvobitno planirano.

Tako Erdoan neće prošetati Sarajevom od Sebilja u pravcu Gazi Husrev-begove džamije, gdje su predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i predsjednik Republike Turske trebali klanjati akšam-namaz, kako je prvobitno bilo planirano.

Također, planirani zajednički iftar neće biti održan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.