ZENICA

Kasumović s ambasadoricom Bugarske razgovarao o korištenju EU fondova

Fena

30.5.2018

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je u svom kabinetu primio ambasadoricu Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini Avgustinu Cvetkovu-Karabaševu (Avgustina Cvetkova-Karabaseva) sa saradnicima.

Ambasadorica je izrazila zadovoljstvo što se ponovo sastala sa Kasumovićem i naglasila da je Bugarska spremna pružiti podršku Zenici u iskorištavanju fondova Evropske unije.

Sastanku je prisustvovala i direktorica Direkcije za evropske fondove i programe Evropske unije u Sofiji Emilija Želeva (Emiliya Zheleva), koja je podijelila konkretna iskustva tog grada u vezi s procedurama i pristupanju evropskim fondovima.

Gradonačelnik je upoznao ambasadoricu Cvetkovu-Karabaševu o aktuelnim projektima u Gradskoj upravi, kao i da je iznađeno rješenje za zagrijavanje grada na ekološki prihvatljiv način, što je proteklih godina predstavljalo najveći problem građana Zenice.

Istakao je da je Zenica potpisala memorandum o razumijevanju s Evropskom bankom za obnovu i razvoj, kojim je definiran okvir za unapređenje i olakšavanje saradnje između potpisnica u promociji projekata u sklopu Programa zelenih gradova.

Tokom sastanka dogovorena je i skorija posjeta predstavnika Gradske uprave Zenice gradu Sofiji.

Sagovornici su izrazili spremnost za intenziviranje i unapređenje saradnje, posebno na projektima kojima bi zajednički konkurirali za sredstva evropskih fondova, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Grada Zenica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.