CAZIN Saopćenje KO A-sda

Podmetanje eksplozivne naprave ispod automobila je čin koji pokazuje da borba za fotelje nema cijenu

Avaz.ba
31.05.2018 10:00

Nakon što je jutros podmetnuta eksplozivna naprava pod automobil predsjedavajućeg Gradskog vijeća Cazin Rifeta Hozanovića, saopćenjem se oglasio KO A-sda. 

- Svjedoci smo da je predizborna kampanja uzela maha, izvlačeći iz pojedinaca najgore ljudske osobine, a što je rezultat sada već izvjesnog poraza na izborima u oktobru ove godine.

Nakon što su na jednog našeg istaknutog člana, najdirketnije privatno atakovali, narušavajući njegov privatni i porodični život, jutros su napravili korak više i ugrozili život našem drugom istaknutom članu.

Trenutna vlast koja to neće biti nakon oktobra dovela je Unsko-sanski kanton do anarhije, sigurnosna situacija u Unsko-sanskom kantonu nikad nije bila gora. Jutrošnja eksplozija i podmetanje eksplozivne naprave ispod automobila oca dvoje djece je čin koji pokazuje da borba za fotelje nema cijenu, pa čak ni ugrožavanje života.

Pozivamo sve institucije da što hitnije nađu odgovorne za ovaj teroristički čin i procesuiraju ih u skladu sa zakonima ove države, saopćeno je iz Pres-službe KO A-sda.

NA VRH