BIH

Zdravko Mamić prije izricanja presude: "Posjedujem državljanstvo BiH, to je moja druga domovina"

Jutarnji.hr

6.6.2018

Zdravko Mamić danas će u podne saznati presudu za izvlačenje novca iz Dinama, ali prvi čovjek zagrebačkog kluba neće biti prisutan u sudnici u Osijeku. Naime, Mamić je jučer došao u Bosnu i Hercegovinu, tačnije, u Međugorje, i kako stvari sada stoje, on će riječi sudije Županijskog suda u Osijeku slušati na televiziji. 

Podsjetimo, Mamiću prijeti deset godina zatvora, a, ako nepravomoćnom presudom dobije pet ili više godina, morat će odmah iza rešetaka. Bez obzira na sve, Mamić tvrdi da nije u bijegu jer nije osuđen i rekao je da će se vratiti u Hrvatsku ''onda kad bude htio'', piše Jutarnji.hr.

Sinoć je Mamić na svom Facebooku objavljivao fotografije s Brda ukazanja u Međugorju, a usred noći objavio je i poruku. Prvi čovjek Dinama ponovio je da nije u bijegu, ali je naglasio da posjeduje državljanstvo Bosne i Hercegovine.

- Večeras sam se, kao što je poznato, popeo na Brdo ukazanja i brdo Križevac u društvu mojih prijatelja - braće Vasilj i drugih naših zajedničkih prijatelja. Potom sam u društvu prijatelja završio na večeri, gdje smo blagovali brancina (lubina), pili malvaziju Kozlović, prepustili se stihovima Škore, Grdovića, Mate Bulića i uhvatio sam vremena za odgovaranje na stotine poruka koje su mi stizale na mobitel. Bacio sam nekoliko puta pogled na portale i na druge medije, te sam vidio kako u dijelu medija dominiraju naslovi "Mamić u bijegu" i slični, a ja onima koji tako maliciozno izvještavaju te unose nemir poručujem da su izdajice i varalice hrvatskog naroda i istine, jer ne znaju što znači sama definicija bijega – osnovan preduvjet bijega je da po zakonu morate biti na određenom mjestu u određeno vrijeme. Ja takvu obavezu nemam, već je moja slobodna volja hoću li se negdje pojaviti. Ne bježim nikuda, ja sam u vlastitoj drugoj domovini - Republika Hrvatska je moja prva, a Bosna i Hercegovina druga domovina, čije državljanstvo posjedujem, a imovinu posjedujem u obje svoje domovine. Koliko god bili zli i pokvareni, te u službi zla, ja vam s ovog svetog mjesta šaljem neograničenu količinu mira i ljubavi. Voli vas i grli vaš Zdravko!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.