BIH - HRVATSKA

Nakon odluke suda: Izdat nalog za hapšenje i raspisana potjernica za Zdravkom Mamićem

A. Durgut

Večernji.hr

6.6.2018

Osječki Županijski sud u srijedu je, temeljem nepravomoćne presude kojom je Zdravko Mamić osuđen na šest i po godina zatvora, izdao nalog za njegovim hapšenjem, doznaje se na sudu. 

Kako piše "Večernji.hr.", Zdravku Mamiću bit će zaplijenjen novac s računa u nekoliko banaka u korist državnog budžeta, gdje su banke dužne prenijeti i novac s računa njegovih kćerki Lucije i Ive Mamić.

Nakon što MUP utvrdi na kojem je graničnom prijelazu okrivljeni napustio Hrvatsku, jer se, prema postojećim podacima, nalazi u Bosni i Hercegovini, sud će policiji dati nalog za raspisivanje međunarodne potjernice, na temelju koje Mamić može biti uhapšen u bilo kojoj zemlji izvan EU. Ukoliko se okrivljenik zatekne u nekoj članici EU, izdat će se evropski nalog za hapšenje.

Nakon što hrvatske pravosudne vlasti raspišu međunarodnu potjernicu, od vlasti u BiH će ovisiti hoće li ga izručiti, budući da Mamić ima dvojno državljanstvo.

Zdravko Mamić proglašen je danas na sudu u Osijeku krivim po obje tačke optužnice, koje se odnose na njega, te je dobio ukupno 6 i po godina zatvora. Zoran Mamić dobio je 4 godine i 11 mjeseci, Milan Pernar 4 godine i 2 mjeseca, a Damir Vrbanović 3 godine. Proglašeni su krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 miliona kuna iz Dinama te nanošenje štete državnom budžetu od 12,2 miliona kuna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.