BIH

Ambasador Koč prisustvovao potpisivanju protokola između MUSIAD-a i TUBSIAD-a

Fena

11.6.2018

Udruženje neovisnih industrijalaca i privrednika Turske (MUSIAD) i Tursko-bosanskohercegovačko udruženje privrednika (TUBSIAD) u nedjelju su za poslovne partnere, saradnike i prijatelje priredili iftar u Sarajevu. 

Tom prilikom su predsjednik MUSIAD-a Bilal Kara i predsjednik TUBSIAD-a Abdurahman Uvak potpisali i protokol o saradnji te izrazili nadu da će ta saradnja biti unaprijeđena jer zajedno žele progres i prosperitet.

Vođeni načelom da je ''snažna Turska - snažna BiH'', oni su pozvali trgovce i poslovne ljude da pomognu ekonomiji BiH, da se umrežavaju.

Naglasili su da BiH ima veliki potencijal i da sve što se proizvodi u BiH treba se izvoziti van granica, odnosno prodavati.

Ambasador Turske u BiH Haldun Koč (Koç) je čestitao predsjednicima MUSIAD-a i TUBSIAD-a na potpisanom protokolu.

- Zaista ''snažna Turska - snažna i BiH''. To je cilj svih nas, a jedini put za ostvarenje tog cilja je jačanje ekonomije, trgovine i privredne saradnje – kazao je Koč.

Podsjetio je da je trgovinska razmjena između Turske i BiH prije dvije godine iznosila 500 miliona dolara, a da danas ona iznosi 700 miliona dolara.

Kazao je da je BiH bogata resursima, sirovinama, a turizam se uveliko razvija te da se taj resurs mora značajnije iskoristiti prije ulaska BiH u EU.

Svima je poželio sretne i berićetne nastupajuće mubarek bajramske dane te pozvao investitore, trgovce, poslovne ljude da dođu i investiraju u BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.