ŠOKANTNO

Omanović: Zato što sam štitio prava radnika Hastorovog „Preventa“, prijete meni i mojoj porodici

Piše: K. KEŠMER

12.6.2018

Nakon što je javno progovorio o golgoti koju proživljavaju radnici u pogonu kompanije „Prevent“ u Goraždu, a koja je u vlasništvu grupacije Nijaza Hastora, poslanik SBB-a u Skupštini BPK Muamer Omanović postao je meta te je posljednjih dana izložen neviđenom linču, a svakodnevno mu stižu i prijetnje.  

Osinje gnijezdo

- Mislim da ovakav linč nije zabilježen u historiji Goražda. Nevjerovatno spinovanje, uigrani napadi na mene i moju porodicu. Pišu se razne laži o meni, o mojoj porodici... Prijetnje mi stižu svaki dan – navodi Omanović.

On je prvo na sjednici Skupštine BPK tražio da se provjere informacije o lošim radničkim pravima u kompaniji „Prevent“, a nakon toga u izjavi za „Dnevni avaz“ ponovio je informacije koje ima.

Tada je kazao da je nemoguće da kompanija „Prevent“ ne dozvoljava uvid u podatke o izvozu iz Goražda, da je nehumano da radnici rade ogroman broj prekovremenih sati, a da su za to mizerno plaćeni.

Kako kaže, odmah nakon što je objavljena vijest, krenuo je linč.

- Mala je ovo čaršija i kada se na nekog naklatite, to nije ugodno. Očigledno sam dohvatio u osinje gnijezdo. Kupili su sve lokalne portale, platili ljude da komentiraju i da me blate. Spomenuo sam ljude, imena firmi koje misle da mogu raditi šta hoće i kupiti koga hoće. Možda mogu kupiti portale da me blate, ali ne mogu sve – navodi Omanović.

Radnička prava

Kako kaže, isto je govorio i pred Skupštinom BPK, ali to nije imalo odjeka kao naslovnica „Avaza“.

- Tražio sam da se moraju poštovati radnička prava, i to mislim i sada – zaključuje Omanović

Prijavljeno MUP-u BPK 

Kako Omanović kaže, sve prijetnje i uvrede koje je dobio posljednjih dana prijavio je MUP-u BPK.

- Uredno je prijavljeno, ali kažu da nema osnova za krivične prijave – kaže Omanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.