BIH

Kupljeno zemljište za gradnju novog doma Bašićima

Dječica neće više morati živjeti u šupi bez krova

H. Č.

23.6.2018

Za samo dvije sedmice dobri ljudi u Bosni i Hercegovini, ali i dijaspori, podržavši akciju Međunarodnog foruma solidarnosti “Emmaus”, sakupili su dovoljno novca za kupovinu zemljišta na kojem će biti sagrađena kuća sedmočlanoj porodici Bašić u naselju Lednići kod Gračanice.  

Siromašni Almir i Kadira i njihovo petero djece Mejrema, Muhamed, Harun, Razija i Almir žive u trošnoj šupi koja nema krov nego je pokrivena daskama i najlonom, koji je prokišnjavao na sve strane pa je sve puno vlage. Kako je “Avaz” pisao, očaj i bijeda natjerali su ih da se obrate dobrim ljudima za pomoć.

Uslijedila je prva donacija u odjeći, obući, sanitarnom čvoru i hrani, a onda je pokrenuta velika akcija prikupljanja novca za gradnju nove kuće Bašićima, jer se šupa u kojoj borave, nalazi na klizištu.

- Plac od 700 kvadratnih metara kupljen je u naselju Drijenča, nedaleko od mjesta gdje sada žive. Krenulo je, sakupit će se sredstva i za gradnju kuće, za koju je predračun 47.402 KM. Plan je da se Bašići do zime usele u novi dom - kažu iz “Emmausa”.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.