SAZNAJEMO

Zet Keme Ademovića osuđen zbog pedofilije!

Alihodžić: Maloljetnicama slao fotografije falusa / Ademović: Je li štitio pedofila

E. Trako

28.6.2018

Općinski sud u Sarajevu jučer je osudio Samira Alihodžića, nastavnika tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi „Grbavica 1“ i zeta Kemala Ademovića, bivšeg šefa AID-a i jednog od osnivača Naroda i pravde, te poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo, na godinu zatvora zbog pedofilije, saznaje „Dnevni avaz“.

Teške optužbe

Alihodžić je, kako se navodi, osuđen jer je 2015. godine maloljetnici slao poruke neprimjerenog sadržaja, tražio od nje nage fotografije i pozivao na seksualni odnos. Prilikom istrage, kod Alihodžića su pronađene i neprimjerene fotografije maloljetnica te fotografije falusa koje je slao djevojčicama.

Ovu informaciju za naš list potvrdila je i Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

- Općinski sud prvostepenom presudom oglasio je krivim Samira Alihodžića na godinu zatvora zbog krivičnog djela bludne radnje – kazala je Bavčić.

Ono što je skandalozno u cijelom slučaju jeste da je Alihodžić, uprkos teškim optužbama, tokom cijelog procesa nastavio s radom u sarajevskoj školi. Uzalud su se roditelji učenika ove osnovne škole bunili, pozivali upravu i direktora Omera Begovića da pedofila udalji iz škole i od djece.

Prema nezvaničnim informacijama, Alihodžić se na poslu zadržao upravo zbog rodbinskih veza s Kemalom Ademovićem, koji je i vjenčani kum tadašnjem premijeru KS i predsjedniku novoformirane partije Narod i pravda Elmedinu Konakoviću. Kako smo ranije objavljivali, upravo zahvaljujući ovom dvojcu, Alihodžić je, uprkos sudskom procesu za pedofiliju, nastavio predavati tjelesni odgoj.

Bez komentara

U Osnovnoj školi „Grbavica I“ ni jučer nismo mogli dobiti komentar na presudu Alihodžiću, kao ni odgovor hoće li sada, nakon prvostepene presude, Alihodžić biti suspendiran s posla.

Ranije je direktor škole Omer Begović, upitan hoće li pedofil dobiti otkaz, odgovorio da „on nije dobio nikakvu službenu obavijest od Općinskog suda“. 

„Vidjela si kako te mjerim“ 

Javnost je bila isključena iz ovog slučaja zbog zaštite interesa maloljetnika koje je Alihodžić navodio na seksualne odnose. Njega je u junu 2015. godine policiji prijavio otac jedne od maloljetnica kojoj je slao poruke.

Alihodžić je u poruci napisao: „Vidjela si kako te mjerim. Nema prepreka ni predrasuda među nama“, te tražio da za njega odvoji nekoliko minuta “osim ako neće da izvuku analizu i da radi dodatne vježbe“.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.