BIH

Francuski instruktori učestvovali u obuci pripadnika četiri bh. policijske agencije

Instruktori i polaznici vježbe s direktorom DKPT-a Mirsadom Vilićem

S. D.

28.6.2018

U sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH , danas je okončana trodnevna taktička obuka policijskih službenika Direkcije , zatim Državne agencije za istrage i zaštitu, Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Obuka je održana u saradnji s Ambasadom Republike Francuske u BiH. 

Instruktori iz Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske prezentirali su bogato iskustvo francuske policije kada je javni red i mir u pitanju kroz teorijska predavanja i praktične vježbe.

Tokom ove intenzivne obuke, pedeset policijskih službenika iz četiri različite agencije imali su priliku nadograditi postojeće znanje i vještine. Poseban naglasak instuktori su stavili na koordinaciju policijskih snaga u situacijama koje zahtjevaju zajedničko djelovanje i koordinaciju rada većeg broja agencija. Polaznici obuke će biti u mogućnosti prenositi stečena znanja na ostale kolege koji obavljaju poslove iz ove oblasti, a sve u cilju unaprjeđenja kvaliteta izvršenja poslova i zadataka. Po završetku obuke održana je taktičko – pokazna vježba i uručeni su certifikati polaznicima obuke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.