SAOPĆENJE

SDP traži stopiranje odluka o kupovini automobila i zgrade za Vladu FBiH

Arhiv

Avaz.ba

8.7.2018

Nakon saznanja o kupovini službenih automobila i zgrade za Vladu Federacije BiH, reagirala je Segmedina Srna-Bajramović, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i potpredsjednica SDP-a BiH.

- Bezbroj je potreba u našem društvu gdje se novac mogao korisnije i humanije utrošiti, umjesto što se bahato potrošio na vozni park i zgradurinu - smatra Srna-Bajramović.

Ona je zatražila od Vlade FBiH i Agencije za bankarstvo FBiH da predmetne odluke na prvoj od narednih sjednica stave van snage.

- Istrajavajući na ovim odlukama, samo potvrđuju da su se odrodili od vlastitih sugrađana i svakodnevnih problema s kojim se susreću - navodi u pisanoj izjavi zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i potpredsjednica SDP-a BiH Segmedina Srna-Bajramović.

Srna-Bajramović smatra da se više desetina miliona predmetnog javnog novca moglo iskoristiti za konačno rješenje diskriminacije porodilja, nabavku aparata djeci u FBiH za bezbolno mjerenje šećera, zamjenu često pokvarenih bolničkih aparata, pa i višegodišnje stabilno finansiranje sigurnih kuća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.