BOL I TUGA

Emotivni govor Prašović-Gadžo na komemoraciji: Segi, naše prijateljstvo je bilo ljubav i ljubav će i ostati

I ne brini, nikada nikome nećemo otkriti zašto smo do iznemoglosti pjevale hit "Marija Magdalena", kazala je Prašović-Gadžo

Sanela Prašović-Gadžo na komemoraciji Segmedini Srni-Bajramović. N. Čorović

Piše: N. Ć.

2.6.2022

Sanela Prašović-Gadžo (SBB) decenijama se družila sa Segmedinom Srnom-Bajramović, koja je prerano preminula.

Ona se danas kroz suze obratila prisutnima na komemoraciji, Segmedininoj porodici i prijateljima. Govorila je u svoje ime i ime Arijane Saračević-Helać.


Živjela je uvijek s osmijehom na licu

- Afane, Armane, Admire, porodico, sigurna sam da ne postoje riječi koje mogu popisati bol koji trenutno svi ovdje osjećamo i da ne postoje riječi kojima možemo ovu našu tugu objasniti. Naša Segi bi na ova pitanja odgovorila da bol i tuga prođu, a da život treba ispuniti radošću.

I živjela je tako. S osmijehom na licu uvijek, uvijek spremna da svaku tešku situaciju oboji i pretvori u lakoću.

Arijana i ja, govorim ovdje u Arijanino i moje ime, upoznale smo se u Segi kada je došla, na početku rata. Mi iz Informativnog programa krišom smo pratili kako ona vješto korača kroz teme kulture i umjetnosti i nekog ljepšeg života. Informativci su joj zavidjeli na toj vrsti televizijskog programa jer u to vrijeme, ratno vrijeme, nama je bio gotovo pa nestvaran. Zapravo, Segmedina je bila nestvarna u toj ulozi.

Bila je profesionalac koji je u svakom trenutku znao kako da reagira.

Godinama smo nas tri gradile naše žensko prijateljstvo. Godinama čuvale jedne drugu, dijelile tajne, podržavale se i borile jedna za drugu. Segmedina, Arijana i ja imale smo svoju trvđavu u koju se nije moglo ući. Ta tvrđava nam je pomogla da decenijama u srcu iskreno trajemo, da se razumijemo bez riječi i da se osjećamo bez ikakvih objašnjavanja.

Kada sam prije 4 godine donosila odluku o ulasku u politiku, moju Segi sam prvu nazvala. Dugo smo razgovarale. Objasnila mi je šta ta politika znači, koliko daje i koliko uzima. Polako mi je objasnila sve bitne činjenice o kojima se u javnosti nikada ne govori. Moja Segi, precizna u milimetar, sa šarmom je uvijek govorila i kritike i pohvale.


Naše prijateljstvo je bilo ljubav i ljubav će i ostati

Smijala se našim tajnama, planovima i maštanjima. Dogovorile smo i nismo stigle da se okupimo još jednom, nismo stigle smijati se i prepričavati sve naše pobjede, poraze, radosti i tuge. Žalit ćemo zbog toga dok dišemo.

Segi, Arijana i ja nosimo te u srcu i našim molitvama. I ne brini, nikada nikome nećemo otkriti zašto smo do iznemoglosti pjevale hit "Marija Magdalena", zašto samo nas tri znamo šta znače riječi "poziv selektore" i kako ljubav izgleda i kakva mora biti.

Naše prijateljstvo je bilo ljubav i ljubav će i ostati.

Segi, sačuvaj nam neko lijepo mjesto gore. Vidimo se ljubavi i ne brini, Arijana i ja se nikada nećemo u blatu valjati - emotivno je poručila Prašović-Gadžo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.