GODIŠNJICA Dan prije njih krenuli biciklisti i maratonci

Motociklisti iz Bihaća krenuli prema Srebrenici: ''Ovo je naš način suosjećanja i odavanja poštovanja stradalima''

Fena
09.07.2018 10:27

Foto: Fena

Gotovo 150 motociklista iz Hrvatske, Slovenije i s područja Unsko-sanskog kantona jutros je s Gradskog trga u Bihaću krenulo na sedmi motociklistički pohod prema Srebrenici. Organizatori i ovogodišnjeg pohoda su članovi Moto-kluba "Blue knights", poznate motociklističke grupe bivših policajaca ili drugih službenika sigurnosti.

Učesnici pohoda trebali bi već u poslijepodnevnim satima biti u Sarajevu, gdje će se pridružiti kolegama iz cijele Bosne i Hercegovine i sutra nastaviti ka Srebrenici. Na putu prema glavnom gradu BiH, motociklisti će odati počast civilnim žrtvama rata i poginulim pripadnicima Armije BiH u Kulen-Vakufu i Travniku.

- Naravno, ovo je naš način suosjećanja i odavanja poštovanja stradalima u Srebrenici. Svake godine nekoliko stotina motorista iz cijele Evrope uđe u Srebrenicu s porukom mira i tolerancije, pa će tako biti i ove godine - rekao je predsjednik Udruženja "Blue knights" Fuad Komić.

Dan prije motociklista, prema Srebrenici iz grada na Uni krenuli su biciklisti i maratonci, na relaciju dugu 482 kilometra.

NA VRH