BIH

Crnadak na plenarnom sastanku u okviru samita o zapadnom Balkanu

Sa sastanka

Fena

9.7.2018

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovao je danas na plenarnom sastanku ministara vanjskih poslova u okviru samita o zapadnom Balkanu, koji se održava u Londonu. 

Nakon ostavke državnog sekretara za vanjske poslove i poslove Komonvelta nacija Velike Britanije Borisa Džonsona (Johnson) domaćin sastanka bio je ministar za Evropu i Ameriku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Alan Dankan (Duncan).

Tokom obraćanja ministar Crnadak je naglasio da je važno da su pitanje mladih i borba protiv korupcije među glavnim temama samita u Londonu, jer su to pitanja koja su među najznačajnijima za BiH i za nastavak reformi.

Ministar Crnadak je izrazio nadu da će samit u Londonu potvrditi opredjeljenje Evropske unije da nastavi s proširenjem na zapadni Balkan te je pozdravio najavljenu dodatnu finansijsku podršku za region od Evropske komisije i Velike Britanije.

Tokom sastanka ministri su razgovarali i o drugim sigurnosnim temama, poput borbe protiv organiziranog kriminala, terorizma i pitanja migracija, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.