BIH

Od danas se vozovi ponovo zaustavljaju u Jablanici

M. Hodžić

M.H

13.7.2018

Danas se u jutarnjim satima na Željezničkoj stanici Jablanica zaustavio i primio prve putnike Talgo voz koji redovno saobraća na relaciji Sarajevo - Čapljina - Sarajevo.

Brojni građani prisustvovali su ovom velikom događaju za njihovu sredinu s obzirom na to da se ponovo transportno i na svaki drugi način povezuju s većim centrima, kao što je to nekada bilo.

Zahvaljujući saradnji JP ''Željeznice Federacije BiH'', Općine Jablanica i Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK, u proteklom periodu rekonstruirana je željeznička stanica u Jablanici, na lokalitetu Gostovišće, čime je ponovo omogućeno zaustavljanje vozova u ovom gradiću. 

Ajdin Teletović, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK, kazao je da je sada, osim bolje saobraćajne povezanosti, jablanički kraj postao turistički dostupniji.

Kako je saopćeno iz JP ''Željeznice Federacije BiH'', voz koji iz Sarajeva polazi u 7.07 sati u Jablanici će se zaustavljati u 8.26 sati, a voz koji iz Sarajeva polazi u 16.50 sati u Jablanici će se zaustavljati u 18.11 sati. 

- Voz koji iz Čapljine polazi u 6.16 sati u Jablanici će se zaustavljati u 7.15 sati, a u Sarajevo će stizati u 8.41 sati. Voz koji iz Čapljine polazi u 19.25 sati u Jablanici će se zaustavljati u 20.24 sati, a u Sarajevo će stizati u 21.44 sata - naveli su iz JP ''Željeznice Federacije BiH''.

Vozna karta u jednom pravcu na relacija Sarajevo - Jablanica košta 9,40 KM, a povratna karta 15,40 KM. Karta na relaciji Jablanica - Čapljina košta 8,60 KM u jednom pravcu, a povratna 14,10 KM.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.