SARADNJA

Dragan Čović predsjednici Hrvatske predstavio inicijativu Predsjedništva BiH

Avaz.ba

25.7.2018

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović održala je danas radni sastanak s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem.

Tom prilikom Čović je iznio poglede na trenutno političko stanje u BiH, kao i na korake u ostvarivanju njene evropske perspektive. 


Kazao je da će Hrvati Bosne i Hercegovine, uprkos tome što Izborni zakon nije izmijenjen, ustrajati na poštivanju ustavnog načela legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim nivoima u državi. Također, naglasio je da će u poslijeizbornom razdoblju upravo najvažnije biti očuvati stabilnost, kako bi se što brže i bez velikih prepreka formirala vlast.

Čović je predsjednici Hrvatske predstavio inicijativu Predsjedništva BiH za skorim organiziranjem okruglog stola o ciljevima održivog razvoja UN Agende 2030, s predsjednicima susjednih zemalja Hrvatske, Srbije i Crne Gore, koje su supotpisnice Agende 2030, što će poslužiti kao dodatni poticaj regionalnom približavanju i saradnji.

Predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako će Hrvatska nastaviti pružati punu i nedvosmislenu podršku unutrašnjem razvoju Bosne i Hercegovine, kao i napretku prema članstvu u Evropskoj uniji i punoj aktivaciji MAP-a, saopćeno je iz kabineta predsjednice Republike Hrvatske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.