SAOPĆENJE

SDP: Neka Džaferović objasni građanima zašto je SDA izabrala Dodikovog Puzigaću umjesto ''zlatnog ljiljana'' Armije RBiH

Avaz.ba

28.7.2018

SDP je saopćenjem za javnost reagirao na izjave kandidata SDA za člana Predsjedništva iz reda Bošnjaka Šefika Džaferovića.

- Nastavljajući turneju po BiH, mimo zvanične izborne kampanje, Šefik Džaferović odlučio je, umjesto o sebi i programu koji nudi, govoriti o SDP-u, i to potpune neistine i falsifikate. To ne čudi jer niti ima šta reći o sebi, a programa ni on ni SDA nikada nisu ni imali.

Podsjećamo Džaferovića da je upravo SDP-ova vlada donijela jedini zakon o igrama na sreću koji je u FBiH usvojen. SDA je imala čak pet mandata i pet vlada u čijem periodu vladanja to nikada nije uradila. Sve to vrijeme njihov strateški partner bio je i ostao HDZ, koji blokira svaki pokušaj da se kladionice dodatno oporezuju.

Umjesto što svog trodecenijskog strateškog partnera i njegove interese lažno fakturiše SDP-u, Džaferoviću bi bolje bilo da objasni kako i zašto je glasovima SDA na mjesto potpredsjednika Doma naroda FBiH izabran Drago Puzigaća iz SNSD-a! 

Zašto je SDA izglasala Dodikovog Puzigaću pored ''zlatnog ljiljana'' Armije RBiH iz SDP-a? Zašto je SDA, zajedno sa HDZ-om, sedam mjeseci blokirala mogućnost da se zakon o izbornim jedinicama uopće razmatra u Parlamentu FBiH? U tom periodu bi bilo dovoljno vremena da se blokade HDZ - SNSD otklone?

Neka Džaferović na svojoj parapredizbornoj turneji ponudi odgovore građanima na ova pitanja, jer upravo oni plaćaju cijenu političkog sljepila njega i njegove SDA. Jasno nam je da Džaferoviću i SDA ne preostaje ništa drugo nego da iznose neistine o SDP-u, jer moraju bježati od istine o sebi.

Mi ćemo i dalje nastaviti s iznošenjem istine o promašajima SDA, koji su svima poznati i čije posljedice svi zajedno trpimo - navodi se u saopćenju SDP-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.