SDP: Džaferovića ne podržava ni SDA

SAOPĆENJE Povodom posljednjeg uvježbanog recitala protiv Denisa Bećirovića

SDP: Džaferovića ne podržava ni SDA

Povodom posljednjeg uvježbanog recitala protiv SDP-a i Denisa Bećirovića, koji je izrekao Šefik Džaferović, SDA-ov unaprijed prežaljeni kandidat za člana Predsjedništva BiH, ovim putem želimo istaknuti nešto sa čim SDA i Džeferović nisu posebno bliski, a to su činjenice.

Nesporna je istina da SDP BiH dušom i srcem podržava kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH, koja je iskazana i kroz plebiscitarnu podršku članstva, kao što ga službeno i javno podržavaju i građani i politički subjekti različitih idejnih uvjerenja.

Za razliku od Denisa Bećirovića, Džaferović nema podršku niti ljudi iz svoje stranke.

Trebamo li podsjećati Džaferovića da su dvojica drugih predloženih kandidata za Predsjedništvo BiH iz SDA morala odustati od kandidature kako bi uopće stvorili šansu za Džaferovića? Čak i unatoč sklanjanju s puta popularnijih kandidata, Džaferović je “uspio” opet dobiti samo 40 posto glasova delegata na zatvorenoj, kontroliranoj Konvenciji SDA!

Kada već izmišlja priče o čuvanju stolica, podsjećamo Šefika Džaferovića da je njega potpredsjednik SDA Edin Ramić javno nazvao „jednim od onih koji stolicu ne daju nikome i ni za šta“.

Za razliku od Džaferovića, koji fotelju „ne da nikome i ni za šta“, upravo je Denis Bećirović glasovima „bratskih“ SDA i SDS-a smijenjen s funkcije dopredsjedavajućeg Državnog parlamenta. Razlog je bio taj što je uvrijedio višedecenijske ljubavne partnere SDA u RS pismom Skupštini Srbije, u kojem je tražio da RS ne oslovljavaju državom!

Za razliku od bavljenja SDP-om i Denisom Bećirovićem, Džaferović bi se trebao pozabaviti vlastitom izbornom platformom i programom, koje nema, pa zato kopira izjave i program Denisa Bećirovića i SDP-a.

Što se tiče besmislene optužbe u vezi s budžetom Bosne i Hercegovine, do njegovog povećanja je došlo jedino u mandatu vladavine SDP-a, dok ga SDA u trenutnom mandatu nije povećala niti za pfening u odnosu na prethodnu državnu vladu!

Na kraju saopćenja, iz SDP-a podsjećaju da je Džaferović uhljebio sve svoje i da je jedino što je u njegovom mandatu poraslo su troškovi života.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH