PROTESTI

Policija u Sarajevu pažljivo prati razvoj situacije, nekoliko timova spremno za intervenciju

J. Alibegović

J. B.

6.8.2018

Demobilisani borci, njih nekolika desetaka, nalaze se ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH. Tamo iščekuju odgovor na zahtjeve koje su postavili. Ukoliko im se ne udovolji, već za danas su najavili blokadu cijele FBiH. 

Prema posljednjim informacijama, nema izgleda da borački zahtjevi budu ispoštovani u rokovima koje su odredili te bi zaista moglo doći do novih blokada saobraćajnica i njihovih čvorišta u većem bh. entitetu, pa i u Sarajevu kao srcu (F)BiH.    

Dakle, nakon posljednjih informacija da će sjednica Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta FBiH biti održana tek u četvrtak, borci su istaknuli da neće odustati od za danas planirane blokade.

Povodom toga, kontaktirali smo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Rečeno nam je da policija pažljivo prati razvoj situacije u vezi s protestima demobilisanih boraca. Posebno imajući u vidu proteste koji su zimus izazvali pravi saobraćajni kolaps. 

Iz Kantonalnog MUP-a ističu da je na području Sarajeva spremno nekoliko policijskih timova te da će, ukoliko bude potrebe, adekvatno reagirati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.