ŽESTOKA SVAĐA

Dunović odgovorio Tufekčiću: Doveli ste Dodika da nam kroji sudbinu, sklonite se iz politike

Dunović i Tufekčić

Avaz.ba

11.8.2018

Dok su borci nezadovoljni, gladni i ponovo najavljuju borbu za svoja prava, DF-ovi i SDA-ovi političari vode rat saopćenjima, da ušićare koji glas na predstojećim izborima.

Tako je Jasenko Tufekčić, potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH, koji je početkom sjednice razbjesnio demobilisane borce, uputio je otvoreno pismo Milanu Dunoviću, predsjedniku FBiH, optuživši ga da vodi predizbornu kampanju za naredni mandat te da dijeli lekcije "nama u vrhu vlasti''.

- Kad je u pitanju moje neznanje, a Vaše neupitno pravo da to tako nazovete kao potpredsjednik FBiH, moram Vas podsjetiti da ste uputili OHR-u i visokom predstavniku za BiH Valentinu Inzku zahtjev za tumačenje ustavnih odredbi oko povlačenja vitalnog nacionalnog interesa od predsjedavajuće Doma naroda Parlamenta FBiH Lidije Bradare, kao i potpredsjedavajućeg Drage Puzigaće, u koje ste kao glavni dokaz naveli radnu verziju mog mišljenja o tom pitanju kojeg sam dostavio svim članovima Zakonodavno-pravne komisije Doma naroda Parlamenta FBiH i koje još nije zvanični akt Zakonodavno-pravne komisije – navodi Tufekčić.



Dunović je ekspresno odgovorio na Tufekčićeve prozivke, kazavši da zbog ljudi kao što je on Bosna i Hercegovina i njeni građani žive kao taoci persona koje su uzurpirale moć.

- Kočenje procesa je ono što Vi radite. Jer da se Vi pitate, oteli biste ljudima sve - platu, imovinu, dostojanstvo, pravo na rad i na kraju i pravo na život. Vi ste doveli Dodika da nam kroji sudbinu u Federaciji. Ja pokušavam da riješim vaše (SDA-ovske) političke greške, ali Vama to smeta. Valjda Vi znate zašto je to tako - poručio je Dunović.

Dodao je da nije u kampanji, već, kako kaže, samo radi svoj posao.

- Vi ste ti koji se krijete iza SDA, iza Bošnjaka Livna, iza komisija, iza članova drugih stranaka. Samo Vas brine hoćete li dobiti dovoljno glasova, pa da nas možete, sve kolektivno, maltretirati svojim neznanjem i neradom još četiri godine. Uozbiljite se i sklonite što prije iz politike, jer ovoj državi trebaju ozbiljni, pošteni i odgovorni ljudi, a ne Vi – navodi Dunović u odgovoru Tufekčiću.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.