Humanitarna organizacija ''Igasa''

Podijeljene više od dvije tone kurbanskog mesa stanovništvu Žepča

Kurbani podijeljeni isključivo penzionerima

R.Ag.
24.08.2018 10:38

Foto: R. Agić

Humanitarna organizacija ''Igasa''  tradicionalno i ove godine radosti Kurban-bajrama podijelila je s vjernicima žepačke općine. 

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Žepče i mjesnih zajednica, predstavnici ''Igase'' podijelili su danas na području općine Žepče skoro dvije tone kurbanskom mesa, odnosno 1.112 kurbana. 

Kurbani su ove godine podijeljeni isključivo penzionerima i stanovnicima lošijeg imovnog stanja. U samom gradu kurbani su uručeni stanovnicima naselja Preko, Zenički Put i Opšenik, a kurbansko meso dobili su i mještani MZ Željezno Polje i Gornje Golubinje.

Inače, osim Žepča, odakle je započeo ovogodišnji projekt podjele kurbana, HO ''Igasa'' kurbanskim mesom će obradovati i stanovnike zeničke i sarajevske općine, a određeni broj će biti uručen i narodnoj kuhinji u Prijedoru.

Ovaj projekt, koji HO ''Igasa'' na području BiH provodi skoro više od dvije decenije, ove godine koštao je 70.000 KM, a podijeljeno će biti ukupno 2.050 kurbana, odnosno više od četiri tone kurbanskog mesa, od čega najviše na području općine Žepče.

NA VRH