POSJETA

Lord Nikolas Henri Born će odati počast žrtvama genocida u Srebrenici

U Sarajevu će obići vjerske objekte

Born: Tragedija Srebrenice drži vitalne lekcije za zajednice diljem Velike Britanije

Avaz.ba

27.8.2018

Ministar za vjeru Velike Britanije, lord Nikolas Henri Born od Aberistvita (Lord Nicholas Henry Bourne of Aberystwyth) danas će posjetiti Sarajevo i Srebrenicu. 

Tokom posjete koju organizira britanska humanitarna organizacija "Remembering Srebrenica" lord Born će čuti svjedočanstva onih koji su preživjeli genocid i etničko čišćenje, sastati se s građanskim i duhovnim vođama i odati počast žrtvama genocida u Memorijalnom centru i mezarju Srebrenica - Potočari.     

Za vrijeme boravka u Sarajevu lord Born će posjetiti različite vjerske objekte koji svjedoče vjerskoj raznolikosti grada.

O svojoj posjeti Sarajevu i Srebrenici lord Born je kazao da je Srebrenica stalni podsjetnik na važnost reagiranja na mržnju i fanatizam.

- Tragedija Srebrenice drži vitalne lekcije za zajednice diljem Velike Britanije i služi kao stalni podsjetnik na važnost reagiranja na mržnju i fanatizam, gdje i kada god se pojave. Zahvalan sam na prilici da posjetim Srebrenicu i da se susretnem s preživjelima i odam počast onima koji su umrli. Bit će vrlo vrijedno za dublje razumijevanje genocida u Srebrenici i čuti kako različite vjerske skupine mogu zajedno raditi na obnovi zajednica - kazao je lord Born.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.