IZBORI 2018

Slogan Dragana Čovića za predizbornu kampanju je "Narod i domovina"

Program koji je podijeljen na sedam tematskih cjelina bit će predstavljen javnosti iduće sedmice

Arhiv

Avaz.ba

29.8.2018

"Razvoj i o(p)stanak" naziv je programa, a "Zajedništvo" slogan kojim će se HDZ BiH predstaviti svojim glasačima u kampanji na predstojećim općim izborima u Bosni i Hercegovini.

"Narod i domovina" slogan je kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića.

Na održanoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH govorilo se o strateškim i programskim odrednicama izborne kampanje za predstojeće opće izbore u BiH.

Nakon održane Klauzure, proteklog mjeseca, Predsjedništvo HDZ-a je još jednom raspravljalo o ključnim programskim načelima, i dokumentima utvrđenim na Klauzuri, te potvrdilo duh zajedništva uoči predstojećih izbora.  

Program pod nazivom "Razvoj i o(p)stanak", podijeljen je na sedam tematskih cjelina i predstavit će se javnosti iduće sedmice. Kako kažu, program je koncipiran na rezultatima istraživanja između svoga naroda, te podrazumijeva kako zaštititi hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, kako mu osigurati ustavnu i svaku drugu ravnopravnost i kako stvoriti pretpostavke za neophodne i ubrzane reforme, kao i ubrzanje EU i NATO puta.

- Na nivou izazova i velike odgovornosti koju je HDZ BiH, skupa sa koalicijskim partnerima Hrvatskog narodnog sabora – HNS-a, pokazivao kroz svaki izborni ciklus, prepoznavajući sve prepreke i rješavajući ih kroz neophodno ''Zajedništvo'' hrvatskoga naroda. Trajne vrijednosti i ''Zajedništvo'', koje su osnova razmišljanja, ostale su prioritet i u ovom vremenu - saopćeno je iz HDZ-a.

Naziv programa "Razvoj i o(p)stanak", i slogan "Zajedništvo", utvrđeni su Klauzurom održanoj u julu na Kupresu, a jučer ih je na sjednici potvrdilo Predsjedništvo HDZ-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.