NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte - Zabrinuti smo za BiH

Avaz.ba

30.8.2018

“Dnevni avaz”, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju između ostalog otkriva detalje izvještaja o poslovanju Razvojne banke FBiH u prvih šest mjeseci ove godine i kome je direktor Razvojne banke FBiH Salko Selman podijelio 42,4 miliona maraka.

Pročitajte i o skandaloznom potezu Predsjedništva BiH i zašto su stigle burne reakcije na imenovanje Nikole Nicka Babića za počasnog konzula naše zemlje u Australiji.

Ne propustite novu „Minutu“ Bakira Hadžiomerovića u kojoj se osvrnuo na nosioce kompenzacijskih lista na predstojećim izborima.

Donosimo razgovor s Volfgangom Petričem (Wolfgang Petritsch), nekadašnjim visokim predstavnikom, te je li BiH na listi nepoželjnih zemalja u EU.

Pročitajte koje je snažne poruke poslao Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, na tribinama u Srebreniku i Brčkom.

U “Dnevnom avazu” danas donosimo priču povodom obilježavanja Međunarodnog dana nestalih.

Također, ne propustite pročitati i poruke uz obilježavanje 829. godišnjice Povelje Kulina bana te da li će ovaj dokument biti vraćen u BiH.

Naša ekipa saznaje kako je Britanac, nakon kobnog skoka sa Starog mosta, prebačen u domovinu na liječenje.

Pročitajte i u kojem je gradu jučer boravila „Avazova“ turistička patrola i koji je to grad kojem je rijeka s devet imena poklonila čudesne sedrene slapove.

U današnjem izdanju donosimo i priču o iznimno teškom životu Kakanjca Ferida Sinana, kojem je odlazak u rudarska okna sudbina. On sanja o nečemu što je većini građana „normalna stvar“.

Novinari “Crne hronike” istražili su kako je došlo do stravične nesreće dvojice mladića na Pavlovića putu u Bijeljini.

Otkrivamo i kako je pomilovani diler iz Gruda ponovo uhapšen zbog narkotika.

Saznajte i sve o šokantnom iskazu svjedoka na suđenju za ubistvo Fazlioje Hrustića iz Sarajeva.

Na stranicama sporta saznajte zašto treneri u BiH uvijek drže kofere napola raspakovane.

Također, pročitajte šta je za “Dnevni avaz” rekao Mirsad Baljić, bivši reprezentativac Jugoslavije, u vezi s predstojećom utakmicom reprezentacije BiH protiv Irske.

Čitajte i šta je to Izet Hajrović, veznjak Dinama, kazao nakon ispadanja od Jong bojsa, ali i o ciljevima Nenada Markovića, proslavljenog bh. košarkaša i trenera.

Naši novinari otkrivaju i planove Vojislava Rađe, člana Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, ali i u kojim je problemima ovaj savez nakon odlaska Lejle Hairlahović s funkcije generalne sekretarice.

U današnjem izdanju donosimo i izuzetno zanimljiv i popularan redovni prilog „KultArt“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.